Nooan ajan tulva

Nooan ajan tulva Raamatun kertomuksissa perustuu sitä varhaisempiin sumerilaisiin ja akkadilaisiin kertomuksiin. Ne juontavat juurensa 2700-luvulle ennen ajanlaskun alkua, mikä on 200-300 vuotta ennen Nooan ajan tulvaa. Kumpi on totuus vai onko kumpikaan?

Kertomukset Nooan arkista ja tulvasta Raamatussa herättävät monia kysymyksiä, joihin on vaikeaa saada totuudellista vastausta, jos pitää kiinni uskonnollisesta perimätiedosta. Tieteellisen tutkimuksen tuloksiin näkemyksensä muodostavan henkilön on helpompaa pitää totena havaintoja, jotka ovat kaikkien nähtävänä ja tutkimuksen kohteena.

Kreationistit perustavat oman näkemyksenä Raamatun kirjoituksiin. He eivät voi hyväksyä mitään muuta tulkintaa kuin sen, joka tukee heidän tulkintaansa Raamatun kirjoituksista. Osa kreationisteista kannattaa vanhan maan kreationismia, osa uuden maan. Osa on sitä mieltä, että maa on vanha, mutta elämä nuorta. Osa on mielestään varma siitä, että maa ja elämä ovat molemmat nuoria, noin kuusituhatta vuotta vanhoja.

Nuoren maan ja nuoren elämän kreationismi johtaa ongelmiin ja ristiriitoihin tutkitun tieteellisen tiedon kanssa. Kootut ongelmakohdat tai osa niistä koskien Nooan arkkia ovat nämä:

  • Miten tila riitti kaikille?
  • Miten kaikki eläimet saatiin maan ääriltä asti arkkiin?
  • Miten ravintoa riitti kaikille?
  • Mitä tapahtui lisääntymisvietille ja parittelulle määrättyinä vuodenaikoina?
  • Miten eläimet saatiin pidettyä rauhallisina ja toimimaan vastoin luonnon vaatimuksia? (saaliseläimet ja pedot)
  • Miten jätehuolto oli järjestetty?
  • Miten ilmastointi toimi?
  • Miten arkki kesti luonnon olosuhteet hajoamatta ja uppoamatta?
  • Miten eläimet ehtivät siirtyä tulvan jälkeen maan ääriin, niin että jokaisella mantereella on eläimiä? Mannerten on täytynyt erkaantua alkumantereesta tulvan jälkeen, jos luomiskertomus olisi totta globaalissa mittakaavassa.
  • Miten eläimet selvisivät hengissä tulvan jälkeisessä maailmassa, jossa ei ollut vehreää ruohoa tai kasviksia ravinnoksi ja pedot eivät voineet syödä saaliseläimiä näiden kuolematta heti sukupuuttoon?
  • Miten puhtaat eläimet olisivat voineet jatkaa elämäänsä ja sukuaan, jos Nooa uhrasi ne Herralle heti tulvan jälkeen?
  • Miksi Jumalan piti pelastaa eläimet ja ihmiset, jos hänellä on kyky luoda kaikki uudestaan sen jälkeen, kun hän on entiset luomuksensa tuhonnut?

Raamatun vedenpaisumusta kirjaimellisesti totena pitävät ovat todella suurissa vaikeuksissa yrittäessään todistaa väitteensä historialliseksi totuudeksi.

Miksi Jumala orjuutti Nooan näkemään paljon vaivaa lajien pelastamiseksi, jos hänellä oli kyky luoda lajeja uudestaan? Raamatun mukaan Jumala loi alussa lajit eikä hän tarvinnut siihen pohjalle jo ennestään olemassa olevia lajeja.

Jos Jumala voi luoda lajeja tahtonsa mukaan, niin miksi hänen olisi pitänyt pelastaa aiemmin luomansa lajit sen sijaan, että hän olisi tuhonnut ne kaikki ja luonut uusia tilalle? Miksi synti ei poistunut ihmiskunnasta, vaikka maailman tuhoamisen tarkoitus Raamatun mukaan oli pahan poistaminen hyväksi luodusta maailmasta?

Hakemisto

Kategoria(t): Luominen, Raamattu, usko. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti