Seurakunta

Jumalan seurakunta

Tämän blogin ylläpidolta kysytään usein, mihin seurakuntaan tai uskovien yhteisöön me kuulumme.

Jumalalla on vain yksi seurakunta, johon kuuluvat kaikki kristuksen omat olivatpa he sitten missä tahansa ja kokoontuivatpa he sitten yhteen missä tahansa. Jumalan seurakuntaan kuuluvat kaikki ne, jotka ovat saaneet syntinsä anteeksi uskomalla Jeesuksen kristuksen evankeliumin ja joissa on siten myös Jumalan pyhä henki. Jokainen herran nimeä avukseen huutava ihminen, jonka herra Jeesus kristus tunnustaa isänsä edessä, on pelastuva. (Matt 10:32-33; Apt 2:12-42; Room 10:9-13; Ilm 3:5)

Me emme tahdo jakaa kristuksen seurakuntaa lahkoihin ja puolueisiin perustamalla yhdistyksiä ja yhdyskuntia, joilla on omat sääntönsä tai yhdyskuntajärjestys, jonka mukaan tulee toimia. Me emme silti kiellä ketään sellaisia muodostamasta ja pidämme jopa Jumalan tahtona, että uskovat järjestäytyvät parhaaksi katsomallaan tavalla, jos rahaliikenne ja varojen käyttö sitä edellyttää (työntekijöiden palkanmaksu ja verovapaat kulukorvaukset tms.). Tällä hetkellä emme näe mitään syytä toimia sillä tavalla, koska jo nyt ovat olemassa ne, jotka herran nimessä yhteen kokoontuvat ja ovat järjestäneet taloutensa sekä hallintonsa lain vaatimalla tavalla.

Jumalan valtakunnassa on veljiä ja sisaria monista eri tunnustuksista ja suuntauksista. Jäsenyys johonkin niistä ei estä sielua pelastumasta. On silti hyvä miettiä tarkoin sitä, millaisen yhteisön jäsen on. Olemalla jäsen jossakin nimeltään kristityssä kirkkokunnassa, kirkossa, yhdyskunnassa, yhdistyksessä, säätiössä tai muussa lain ja asetusten mukaan rekisteröidyssä ryhmässä, tekee sinusta osallisen sen toimintaan ja opetuksiin. Osoitat jäsenyydelläsi tukevasi sen yhteisön tapoja ja opetuksia. Jos omatuntosi ei anna myöten kuulua johonkin sellaiseen yhteisöön, niin silloin on viisainta erota siitä.

Blogin ylläpito ei puutu siihen, mihin yhteisöön itse kukin blogin opetuksia tai toimintaa kannattava henkilö kuuluu. Suosittelemme totuuden sanan esillä pitoa kaikkialla, missä liikumme ja vaikutamme. Jos meidät erotetaan sen vuoksi ”pyhien yhteydestä”, niin mikään ei estä meitä kokoontumasta ”ulkopuolelle leirin” samalla tavalla opillisia asioita ymmärtävien kanssa. Silloin tulee muistaa se, että me emme ole sen paikkakunnan, kaupunginosan tai kylän ”Jumalan seurakunta” ja kaikki muut ovat lahkolaisia eri puolueissa. Sellaisen väittäminen on lahkolaisuuden syntiä ja kristuksen ruumiin hajottamista.

Jumalalla on vain yksi seurakunta, jota Paavali kutsuu kristuksen ruumiiksi. Kristuksen ruumista ei ole lupa kenenkään hajottaa. Kenelläkään ei ole lupa sanoa toisesta herran Jeesuksen kristuksen nimeä tunnustavasta ja evankeliumin sanan mukaan Jumalaan turvaavasta sielusta, että ”sinä et kuulu kristuksen ruumiiseen” ja ”olet matkalla kadotukseen”. Tuolla tavalla ovat toimineet katoliset isät ja samoin toimivat nykyään ne, jotka heidän kanssaan samassa murhan ja valheen hengessä vaeltavat. He eivät rakasta Jumalasta syntyneitä ja erottavat meidät keskuudestaan niin kuin jonkun pahan, mutta antakoon Jumala heille sen anteeksi, sillä he eivät tiedä sitä, mitä tekevät ja minkä varmaksi väittävät.

Jumalan valtakunnan ja seurakunnan rajat eivät kulje ihmisten piirtämien rajalinjojen mukaan. Nimeltään kristityt jakavat mielellään omien näkemystensä, opetustensa ja tapojensa mukaan ihmisiä kristuksen ruumiiseen kuuluviksi ja sen ulkopuolella oleviksi. Osa sanoo jopa valittujen Jumalan lasten olevan ”seurakunnan ulkopuolella”, jos he eivät voi omantuntonsa ja Jumalan sanan todistuksen vuoksi kokoontua yhteen heidän ”lahkonsa” ja ”puolueensa” kanssa. He pitävät omaa yhteisöään sen kaupunginosan tai paikkakunnan ainoana ”Jumalan seurakuntana”, johon he itse kuuluvat. Osa on alkanut kokoontua ”yhden seurakunnan” opin perusteella muista erillään ja he pitävät kaikkia muita yhteen kokoontuvia yhteisöjä lahkoina tai puolueina paitsi itseään. He ovat muodostaneet siten uuden lahkon ja puolueen, jossa kannatetaan ”yhden seurakunnan” oppia.

Joku on sanonut, että heidän yhteytensä ei ole lahko ja puolue Jumalan silmissä, koska he ovat ymmärtäneet oikein Jumalan seurakunnan Raamatusta. Jumala näkee sen paikkakunnan kaikki valitut Jumalan lapset yhtenä seurakuntana, mutta vain he kokoontuvat sen yhden seurakunnan mallin mukaisella tavalla yhteen. Muut kokoontuvat lahkoina ja puolueina, koska… Niin miksi? Myös muut herran nimessä yhteen kokoontuvat tunnustavat samalla tavalla yhden seurakunnan opin totuudeksi ja pitävät muissa yhteisöissä kokoontuvia Jumalan lapsia sen saman seurakunnan jäseninä. Mikä siis erottaa nämä ”yhden seurakunnan” opin mukaan yhteen kokoontuvat näistä muista? Se erottava tekijä on oppi ja sen yhteisön tavat, joilla he noudattavat käytännössä totena pitämiään opetuksia. He ovat siis samalla tavalla lahkoja ja puolueita kuin nämä muut, joita lahkoiksi ja puolueiksi nimittelevät.

Jos nyt kävisi sillä tavalla, niin kuin on toivottu, että yhden paikkakunnan tai kaupunginosan kaikki uskovaiset kokoontuisivat yhteen ”yhden seurakunnan” opin mukaan, niin poistuisivatko lahkot ja puolueet siltä paikkakunnalta? Jumalan silmissä on aina ollutkin vain yksi seurakunta, mutta mikä olisi muuttunut tässä tilanteessa? Seurakuntaa hajottavat erilaiset opit ja tavat olisivat nyt yhden ja saman nimikyltin alla, mutta hajaannus olisi edelleen todellisuutta. Osa yhden seurakunnan jäsenistä kastaisi vauvoja, osa vain uskonsa tunnustavia vanhempia lapsia ja aikuisia, osa jakaisi ehtoollista kaikille uskoville, osa vain uskovina kastetuille, jne. On toiveajattelua, että näistä erilaisista tavoista ja opetuksista päästäisiin eroon siten, että kokoonnuttaisiin yhden nimikyltin alle ja kirjoitettaisiin siihen isoilla kirjaimilla ”Jumalan seurakunta Sysmässä”.

Lahkot ja puolueet eivät poistu siten, että kaikki herran Jeesuksen nimeä tunnustavat kokoontuvat yhteen omalla paikkakunnallaan ja järjestäytyvät omien tapojensa mukaan, jotka perustuvat heidän johtajiensa opillisiin tulkintoihin ja näkemyksiin. Jumalan seurakunnan kokoontuessa yhteen, on joukossa aina eri mieltä olevia ja eri tavalla asioihin uskovia Jumalan lapsia ja jopa kristuksen ruumiiseen kuulumattomia henkilöitä. He paljastuvat kyllä aikanaan hengessä valvoville ja Jumalalta opetusta saaneille vanhimmille, jos sellaisia yhteydessä on. Nykyään he ovat melko harvassa, mutta ennen muinoin kun kolmiyhteisen jumalan oppia ei tunnustettu vapaissa suunnissa virallisesti totuudeksi, oli joukossa vielä niitä, jotka erottivat sen, kuka on kristuksen oma ja kuka ei ole.

Lahkolaisuuden ja eri puolueiden synnistä on mahdollista vapautua vain yksilötasolla, ei yhteisöinä. Sinä voit hylätä lahkolaisuuden synnin pitämällä lähtökohtaisesti kaikkia herran Jeesuksen kristuksen nimeä tunnustavia uskovia veljinäsi riippumatta siitä, mihin tunnustukseen tai suuntaukseen tai yhteisöön he kuuluvat. Jos alat luokitella ihmisiä kristuksen ruumiiseen kuuluviksi tai sen ulkopuolella oleviksi sen perusteella, miten he ymmärtävät joitakin opillisia asioita tai millaisia rituaaleja (tapoja) heillä on, niin asetut silloin Jumalan asemaan ja elät lahkolaisuuden synnissä. Vain Jumala tuntee kaikki omansa ja luopukoon vääryydestä jokainen, joka herran nimeä mainitsee. (1Tim 2:19)

Jumalan valtakunta blogissa hyväksytään se väistämätön eroon joutuminen perinteisistä ”seurakunnista”, mikä on seurausta suuren Babylonin mysteeriuskon eli katolisten isien laatimien uskontunnustusten ja opetusten hylkäämisestä. Me emme hajota silloin Jumalan seurakuntaa vaan toimimme käytännön vaatimalla tavalla. He erottavat meidät lopulta yhteydestään ja silloin on pakko kokoontua muualla yhteen, jos tahdomme yhteen kokoontua. Jumala on silloin meidän kanssamme ja me siunaamme myös niitä Jumalan kansaan kuuluvia, jotka ovat vielä sisällä suuressa Babylonissa. Siitä lähdetään ulos hylkäämällä katoliset uskontunnustukset ja harhaopit, joista kolmiyhteisen jumalan opin lisäksi pahin on oppi sielun kuolemattomuudesta ja ikuisesta piinahelvetistä.

Siirry tästä linkistä seuraavaan aiheen mukaiseen kirjoitukseemme.

Hakemisto

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s