Trinitaarien pelastuksen perustus on opissa

Kolmiyhteiseen jumalaan uskovien pelastuksen perustus on opissa, ei Jeesuksen kristuksen evankeliumissa ja Jumalan armossa. Trinitaarit määrittelevät sen, kuka on kristitty ja pelastuu, puhtaasti kolminaisuusopin kautta. Perinteisesti pelastuksen ulkopuolelle on katolisen kirkon päätösten perusteella suljettu kaikki, jotka eivät tunnusta kolmiyhteistä jumalaa kirkon määritelmien ja uskontunnustusten mukaan. Onko tällainen perustus luja ja luotettava?

Mitä jos katolisen kirkon papit ja johtajat ovat erehtyneet määritellessään kolminaisuusoppia, joka on yhä edelleen yleisesti hyväksytty arvioinnin peruste sille, kuka on kristitty ja kuka ei? Tuomitaanko trinitaarit myös sen mukaan, onko heillä oikea oppi? Ei. Raamatun ilmoittama Nasaretin Jeesus ei tuomitse ihmisiä opillisen ymmärryksen mukaan vaan sen mukaan, ketä he palvelevat. Jos joku palvelee syntiä, niin se koituu kuolemaksi ja kadotukseksi, mutta vanhurskauden palvelijat pelastuvat, vaikka olisivat opillisesti erehtyneet.

Näin ollen jopa trinitaareilla on toivo pelastuksesta, joskin on harvinaista, että fanaattinen oikeaoppisuuden korostaja olisi Jumalan armosta osallinen. Hänellä kun on pelastuksen perustuksena se oppi Jeesuksen kristuksen ja Jumalan armon sijasta. Sellainen tuomitsee myös muita kadotukseen pelkän opillisen ymmärtämisen perusteella, mikä on vastoin Raamatun opetuksia ja Jumalan armoa, joskin samaa harjoitti myös Paavali, tosin apostolin arvovallalla. Mutta miten käy sellaisten, jotka ovat vääntäneet vinoon Paavalin kirjeiden opetuksia ja uskovat kolmiyhteiseen jumalaan, joka oli Paavalille tuntematon?

Langettaisiko apostoli trinitaareille tuomion, jos eläisi nyt? Miksi ei? Hän kirjoitti varoituksen sanan eksyttäjistä, jotka valehtelevat ihmeistä, joita ei ole tapahtunut, ja ovat vastaanottaneet valheen hengen, toisen Jeesuksen, joka ei ole Raamatun ilmoittama Nasaretin Jeesus. Tuo röyhkeä kolmea sammakkoa muistuttava riivaajahenki on asettunut istumaan häntä palvovan sydämen valtaistuimelle ja on syössyt taivaallisen isän valtaistuimeltaan. Eksyneellä ei ole lainkaan Isää, koska toinen Jeesus ja väärä kristus ovat tehneet hänet tarpeettomaksi, aivan niin kuin edellä on todettu.

Isää ei tarvita herättämään Jeesusta kuolleista, koska Jeesus on Jumala. Isää ei tarvita maailman luojaksi, koska Jeesus on luonut maailman. Isää ei rukoilla, koska rukoukset kohdistetaan Jeesukselle. Mitä vielä sanoisin, jotta ymmärtäisit trinitaarien eksymyksen? Niin – mikään ei auta, jos joku on villitsevien henkien vallassa ja opettaa riivaajien oppeja, jollaisten joukkoon oppi kolmiyhteisestä jumalasta kuuluu. Mitä kiivaammin sen puolesta taistellaan ja sitä opetetaan pelastumisen ehtona, sitä kauempana totuudesta ja Jumalan rakkaudesta ihminen on.

Hakemisto

Kategoria(t): Jumala, Oppi, Pelastus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti