Ateistien harhainen käsitys on paljastettu?

Voitaisiin kai puhua taikuudesta tai illuusiosta, mutta pohjimmiltaan kyse on mielenhallintaan kuuluvasta harhautuksesta ja kusetuksesta, johon ateistit ovat langenneet osaamatta edes kyseenalaistaa sitä sontaa, jota heille on tieteellisenä totuutena tai teoriana, hypoteesina tai oletuksena esitetty.

Kosmologit ja fyysikot eivät pitäneet aiemmin järkevänä kysyä sitä ”Mitä oli ennen alkuräjähdystä?” koska heidän mielestään sitä ennen ei ollut olemassa yhtään mitään. Kaikki, mitä on olemassa, on tämä universumi, he uskoivat. Ja ateistit heidän perässään, tietysti.

Nyt kosmologit ja fyysikot ovat alkaneet pohtia sitä, mitä oli olemassa ennen universumin syntyä, ja mitkä tapahtumat ovat johtaneet sen syntyyn.

Aiemmin he olivat siis sitä mieltä, että mitään ei ollut olemassa ennen universumin syntyä, joten mitkään tapahtumat eivät johtaneet sen syntyyn.

He uskoivat siis siihen, että universumi on syntynyt olemattomasta (ei mistään).

Huomattuaan sen, miten järjetön heidän uskonsa on, ovat he sittemmin alkaneet kysellä sitä, mitä oli ennen universumin syntyä ja mitkä tapahtumat ovat johtaneet sen syntyyn. Kukaan ei tiedä vastausta, mutta taruja syntyy tiheään… 🙂

Tiedemiehet ovat tulleet siihen tulokseen, että ennen universumin syntyä oli olemassa jotakin, jossa ei ole tilaa (avaruutta) eikä mitään fyysistä (se on siis käytännössä sama kuin jumaltarujen henki ja henget ja Raamatun Jumala).

Villeimpien arvausten mukaan ennen universumin syntyä ei ollut olemassa edes aikaa. Näin mystifioidaan itse aika käsitteenä, jollaisena sen arkijärki ymmärtää: se kulkee eteenpäin, ajassa ei voida kulkea taaksepäin, ja ajalla ei ole alkua tai loppua.

Jos universumilla on alku, jota ennen se ei ole ollut olemassa missään muodossa, niin se on tosiaan voinut syntyä jostakin olevaisesta, jonka tapahtumien tulosta tämä universumi on. Ei ole silti mitään syytä olettaa sen olevaisen olevan älykäs ja tietoinen henki, niin kuin sinä teistinä näytät olettavan?

On mahdollista, että se jokin on vielä tuntematonta olevaisuutta riippumatta siitä, miten se korreloi tuntemamme universumin kanssa ajallisesti, paikallisesti ja kausaalisesti. Älykäs tai tietoinen ”luoja” sen ei tarvitse olla, eikä tiede ole edes viitannut sellaisen mahdolliseen olevaisuuteen.

Älä siis vääristä sitä, mitä tiede väittää tai ei tiedä: sinä et sitä tiedä, mutta tiedemiehillä on sentään järkevä ja tieteellisen tutkimuksen tuloksiin perustuva näkemys siitä, mitä se ”tuntematon” voisi mahdollisesti olla. Ajatteleva, älykäs ja toimiva ”jumala” ei sisälly tieteen hypoteeseihin.

Sorry vaan. 🙂

Kaikki olevainen ei olekaan fyysistä

Tiedemiehet uskoivat vielä vähän aikaa sitten, että tämä universumi on kaikki, mitä on olemassa, ja se on 13,82 miljardia vuotta vanha. Sitä ennen ei ollut olemassa yhtään mitään, joten universumi on syntynyt olemattomasta.

Ennen universumin alkua ei ollut aikaa, avaruutta tai tapahtumia, jotka olisivat synnyttäneet universumin. Se syntyi ilman mitään sitä edeltävää syytä, aikaa tai tapahtumaa. Universumin synty on ensimmäinen tapahtuma ja siitä aika alkaa.

Tiedemiehet ovat sittemmin kyseenalaistaneet omat aiemmat arvelunsa. He ovat alkaneet pohtia sitä, mitä on ollut ennen universumin alkua, ja mitkä tapahtumat ovat johtaneet sen syntyyn. Heidän mielestään ei enää olekaan järjetöntä pohtia näitä asioita.

Kosmologit arvelevat, että se jokin, mitä oli olemassa ennen universumin syntyä, ei ole osa tätä fyysistä maailmaa. Se on ajan ja avaruuden ulkopuolella oleva tuntematon ulottuvuus. Tai sitten tämä universumi pitää sisällään enemmän ulottuvuuksia kuin nyt tunnetaan.

Ulottuvuuksia on havaintojen perusteella vain kolme ja aika luetaan usein neljänneksi ulottuvuudeksi. Kosmologit ja fyysikot puhuvat nyt useammasta kuin neljästä ulottuvuudesta, kun yrittävät selvittää universumin alkuun johtaneita tapahtumia. Säieteorian mukaan ulottuvuuksia on 9-11.

Tiedemiehet ovat havainneet vain kolmiulotteisen avaruuden ja ajan sen neljäntenä ulottuvuutena. Jos kuvitellaan olevan jotakin muuta kuin nämä, niin eikö silloin siirrytä metafyysiseen todellisuuteen, jossa henget ja jumalat asuvat? Miksi ei niin, koska tämä tuntemamme maailma on sidottu vain neljään ulottuvuuteen?

Luominen hakemisto

Kategoria(t): Luominen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti