Miksi keskustelet evoluutiosta?

Lainaamme tähän muuatta viestiä suomi24 foorumilta, koska tahdomme sinun pysähtyvän ajattelemaan sitä, miksi käyt keskustelua eri tavalla asiat ymmärtävien ihmisten kanssa.

Millä tavalla sinä suhtaudut eri tavalla asiat ymmärtäviin ihmisiin?

Pidätkö heitä vihollisina vai mitä ajattelet heistä?

Oletko tällä foorumilla ”sotiaksesi” eri tavalla asiat ymmärtävien ihmisten kanssa?

”Kilpailetko” muiden kirjoittajien kanssa siitä, ”kuka meistä on viisain” ja ”kuka tietää parhaiten” tai ”kuka on älykkäin”?

Onko tavoitteesi nöyryyttää muita ja osoittaa oma ylivertaisuutesi heihin nähden?

Minä olen tieteellisen kreationismin kannattaja, mutta pidän uskonnollista kreationismia tiedettä halventavana yrityksenä todistaa oma uskonto ”ainoaksi totuudeksi”. Se on johtanut muiden ihmisten ”käännyttämiseen”, mikä on joskus hyvin vastenmielinen ilmiö, kun taitamaton fanaatikko yrittää tehdä sitä ”hänelle annettua” tehtäväänsä.

Koska olen kreationisti ja vapaa kaikista uskonlahkoista sekä uskonnoista, olen törmännyt ja tutustunut elämäni aikana monien eri uskontojen edustajiin. Kreationisti voi olla juutalainen, kristitty, muslimi tai jonkun muun valtauskonnon edustaja, tai sitten hän ei edusta mitään tunnettua uskontoa. Yhteistä meille on se, että me uskomme älykkään suunnitelman ideaan ja luojaan luomisen takana. Jos olemme vilpittömiä ja rehellisiä, niin perustamme näytön luomisesta pelkästään tieteellisiin havaintoihin emmekä lainkaan johonkin uskonnolliseen lähteeseen kuten Raamattuun tai oman uskontokunnan opetuksiin.

Olen käynyt monia mielenkiintoisia keskusteluja kristittyjen ja juutalaisten kanssa. Muslimeista minulla ei ole paljon kokemusta tieteellisen keskustelun saralla, mutta olen puhunut heidän kanssaan livenä muissa yhteyksissä ja tutustunut Koraaniin sekä haditheihin. Tunnen jonkin verran monia muitakin maailman uskontoja ja erityisen hyvin tunnen Raamattuun perustuvia uskonnollisia väitteitä ja uskontoja. Olen opiskellut näitä asioita vapaa-ajallani, mutta ne eivät kuulu ammattiini ja koulutukseeni millään tavalla. Päinvastoin!

Mieleeni on painunut monia keskusteluja juutalaisten kanssa. He ovat kovia väittelemään, mutta kunnoittavat vastaväittelijöitä. Vaikka olemme olleet monista asioista eri mieltä, niin olemme voineet pysyä hvyissä väleissä ja jopa ystävinä yhteisen tieteellisen harrastuksemme tai uramme vuoksi. Sitä samaa en voi valitettavasti sanoa kristityistä ja ateisteista. Mistä johtuvat erot eri uskontojen ja maailmankatsomusten kannalla olevien ihmisten käyttäytymisessä?

 

Luominen aiheen hakemistoon

Hakemistoon

Mainokset
Kategoria(t): Luominen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s