Vahvat syövät heikot: tasavertaisten väittely on harvinaista

Jotkut ateistit väittävät, että kreationistit eivät ole halukkaita keskustelemaan kreationismista. He perustelevat tämän väitteensä joidenkin keskustelupalstojen tilanteeseen, jossa luonnontieteisiin perehtyneet ateistit vääntävät kättä luomiseen uskovien maallikkojen kanssa, joiden koulutus ei vastaa heidän omaa koulutustaan. Niinpä lähtökohdat hedelmälliselle keskustelulle eivät ole otolliset eikä sellaiseen tulisi ryhtyä.

Asioihin paremmin perehtyneet ja pidemmälle opinnoissaan edenneet kreationistit eivät osallistu useinkaan foorumien turhaksi havaittuun sanasotaan ateistien kanssa. He tietävät sen, että ateistit eivät halua muuttaa näkemyksiään missään asiassa ja toimivat usein epärehellisesti tai sopimattomasti, niin että hedelmälliselle keskustelulle ei jää sijaa. Niinpä sen yrittäminen olisi ajanhaaskausta eivätkä kovin monet asiansa hyvin tuntevat kreationistit tuhlaa elämäänsä sellaisilla foorumeilla tapahtuviin taitamattomiin väittelyihin ja turhiin sanakiistoihin, semanttiseen taiteiluun ja ivailuun. Korkeasti oppineet ja hyvin koulutetut kreationistit karttavat huonosti käyttäytyviä ateisteja, mutta ovat valmiita käymään keskustelua rauhallisella foorumilla valvotuissa oloissa heidän kanssaan.

Mitä korkeammin oppinut ja mitä paremmin tieteellisestä tutkimuksesta perillä oleva kreationisti on, sitä vähemmän löytyy halukkaita ateisteja väittelemään hänen kanssaan. Tästä on esimerkkinä bioprosessitekniikan emeritusprofessori Matti Leisola, joka on ollut valmis keskustelemaan evoluutioteoriasta sitä kannattavien tieteen harjoittajien kanssa. Vain harvat ovat suostuneet väittelyyn, mikä osoittaa ateistien välttelevän keskustelua vertaistensa kanssa. He tahtovat mieluummin nöyryyttää opetuksesta osattomia ja huonosti koulutettuja uskovaisia kuin osallistua tieteelliseen keskusteluun tasavertaisten tieteen harjoittajien kanssa foorumilla, joka luo rauhalliset ja hedelmälliseen keskusteluun sopivat puitteet, niin että häiriköt eivät saa pilata keskustelua ja taidollista väittelyä.

Lähde: Aviisi 16/2010, Tieteen musta lammas

http://arkisto.aviisi.fi/artikkeli/?num=16/2010&id=68deed8

Suositeltua lukemista on myös Matti Leisolan kirja ”Evoluutiouskon ihmemaassa”, 1. painos 11/2013, 2. painos 4/2014, 3. painos 2016. Datakirjat.

http://www.datakirjatkustannus.fi/Evoluutiouskon_ihmemaassa.html

Mielenkiintoista on myös se, että Matti Leisolan mukaan Esko Valtaoja ja Antti Leikola ovat kieltäytyneet julkisesta keskustelusta hänen kanssaan vuonna 2003 valheellisin tai kyseenalaisin perustein. Mikä saa nämä oppineet miehet pelkäämään vertaistaan väittelijää? (Lähde: Evoluution ihmemaassa, 3. painos, sivu 61)

Artikkelisarjan seuraavaan osaan

Artikkelisarjan edelliseen osaan

Luomisteoria LT 1.0

Luominen sivun hakemistoon

Hakemistoon

Mainokset
Kategoria(t): Luominen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.