Ateistin pelko ja viha uskontoja kohtaan estää totuuden näkemisen

Ateisteilla on kummallinen käsitys siitä, että jos he uskoisivat luonnontieteellisen todistusaineiston älykkäästä suunnittelusta ja luojasta, niin heidän pitäisi heti välittömästi ryhtyä jonkin uskonnon kannattajaksi. Miksi ihmeessä? Eihän siihen ole mitään syytä!

Ateisti taitaa pelätä sitä, että älykäs suunnittelija ja luoja tuomitsee heidän moraalinsa ja tekonsa tai vaatii osakseen kiitosta ja kunnioitusta ja hänen tahtonsa tekemistä: käskyjen noudattamista ja alamaisuutta tälle ylimmälle moraalinvartijalle. Siinä syy, miksi eivät uskalla uskoa. Mutta miksi te sellaista pelkäätte? Voittehan te uskoa ihan vapaasti luojaan ja jättää kiitokset sanomatta, ja jatkaa elämää niin kuin ennenkin, mitä tahansa sitten teettekin ja harrastatte.

Ainoa, mikä tulisi jättää pois, on evoluutiosatu, ateistinen abiogeneesikertomus (kemiallinen evoluutio) ja alkuräjähdystarina. Ne eivät perustu luonnosta tehtyihin havaintoihin eivätkä tieteellisen tutkimuksen tuloksiin. Ne ovat ihmisen mielikuvituksen tuotetta, mutta järkevän ihmisen ei tarvitse etsiä mielikuvituksesta selitystä lajien paljoudelle, elämälle ja kaiken synnylle.

Mikä siis estää uskomasta luojaan? Vai onko teidän tavoitteenne pelkästään sotia uskontoja vastaan, niin että hylkäätte luonnontieteellisen faktan: kaikki on luotua ja joku älykäs luoja on kaiken luonut. Olette sulkeneet itseltänne totuuden tuntemisen sitä kautta, että uhraatte koko elämänne taisteluun uskontoja ja niiden palvomia mielikuvitusolentoja vastaan.

Artikkelisarjan seuraavaan osaan

Artikkelisarjan edelliseen osaan

Luomisteoria LT 1.0

Luominen sivun hakemistoon

Hakemistoon

Mainokset
Kategoria(t): Luominen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.