Raamatun tulkinnan periaate

Raamatun kirjoituksia tutkittaessa pyritään muodostamaan mahdollisimman johdonmukainen ja ristiriidaton opetus tai kertomus. Mikään yksittäinen jae tai Raamatun kohta ei saa kumota opetusta tai kirjoitusten sanomaa. Myöhemmin tulleet Jumalan sanat eivät voi kumota aiempia Jumalan sanoja. Ne voivat täydentää tai selittää aiempaa Jumalan sanan ilmoitusta, mutta eivät kumota sitä.

Vanhasta testamentista ei löydy edes hyvällä tahdolla opetusta kolmiyhteisestä jumalasta tai ikuisesta piinahelvetistä. Nämä kaksi harhaoppia kulkevat käsi kädessä. Ne ovat molemmat alkuisin muinaisesta Babyloniasta ja sen mysteeriuskonnosta. Baabelin sekoitus eli sisäisesti ristiriitaiset ja Raamatun kirjoitusten vastaiset opit ovat tulleet kaikkialle nimeltään kristittyyn maailmaan katolisten isien kautta. Jopa valitut ovat eksyneet pitämään niitä totuutena.

Olemme käsitelleet jo aiemmin riittävän tarkasti kristuksen terveiden sanojen mukaista opetusta Jumalasta ja hänen pojastaan Jeesuksesta, meidän herrastamme. Käsittelemme seuraavaksi Raamatun kirjoitusten mukaista ihmiskuvaa ja oppia iankaikkisesta rangaistuksesta.

Hakemisto

Mainokset
Kategoria(t): Raamattu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s